Задържаха рецидивист за извършена кражба на велосипед

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 31.10.2018 г., около 12.40 часа, в гр. София, ж.к. „Люлин – 3“, от етажна площадка на жилищна кооперация, е отнета чужда движима вещ –велосипед „Драг“, от владението на К. Л., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоена.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Е. Илиев, на 24 години, който е многократно осъждан. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ НК, тъй като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.