Стойчо Младенов ще направи голям жест към ЦСКА

Част от парите , които трябва да вземе ще отидат за школата на "армейците"

Най-успешният треньор на ЦСКА през новия век Стойчо Младенов подготвя голям жест към клуба, но на този етап не желае да го афишира публично. Негови приближени обаче довериха, че той има намерение да се откаже от немалка част от вземанията си, които има да получава от фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, пише "Тема спорт". На Младенов се дължат 240 620 лева, но почти сигурно той ще се откаже от поне 10% от сумата в полза на школата на "армейците".

Младенов и друг път е правил компромиси с пари, които е имал да получава от ЦСКА, и сега няма да има изключение. Дарения ще направят и останалите от неговия треньорски щаб. Синът му Стойчо-младши и Анатоли Нанков имат да получават по 48 528 лева, а Тодор Янчев - 43 170,86 лв. Сумите са натрупани от последния престой на Младенов на "Армията". Той беше треньор от юни 2013 г. до март 2015 г. Съдейки по огромния дълг към него, Стойчо не е получил доста голям брой месечни възнаграждения.


Дарение ще направи и бившият капитан на ЦСКА Борис Галчев (43 717,49 лв.), който в годините неведнъж е отделял средства за хореография за агитката.

Както е известно, Стойчо Младенов в момента е старши треньор на казахстанския Кайсар. Договорът му обаче изтича през декември.
В последния кръг от шампионата отборът му гостува на Актобе - на 11 ноември. На този етап няма индикации, че Младенов ще парафира нов контракт с Кайсар. Стойчо ще се прибере в България в края на следващата седмица, а в близките дни ще стане ясна и точната сума от вземанията си, която ще дари на школата на "армейците".

Младенов стабилизира сериозно представянето на Кайсар. В момента тимът е шести с 42 точки, колкото има и опонентът му Актобе. Четвъртото място (Ордабаси с 43 точки), може да даде евроквота, но само при положение че Атирау загуби финала за Купата срещу Кайрат на 24 ноември.