Роналдо: Надявам се да не накажат сурово Игуаин

Опитах се да го успокоя

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо прояви джентълменство и сподели, че се надява Гонсало Игуаин да не получи сериозно наказание след червения си картон в дербито между “бианконерите” и Милан. Роналдо вкара втория гол за успеха на Юве с 2:0, а секунди по-късно Игуаин беше изгонен, след като не си сдържа нервите и принуди рефера Паоло Мацолени да го прати преждевременно в съблекалните.

Още докато аржентинецът се гневеше за решението на Мацолени да му вдигне червен картон, Роналдо се приближи до него и му каза нещо. Игуаин обаче не искаше да го чуе и дори го изблъска.

“Опитах се да го успокоя. казах му, че в противен случай рискува да го накажат сурово. Той не направи кой знае какво. Просто беше изнервен заради загубата и това е напълно разбираемо. наистина се надявам наказанието му да не е тежко”, коментира Кристиано.

“Доволен съм от победата. Срещу Милан никога не се играе лесно. Не сме сътворили подвиг с този резултат, но има защо да сме радостни. Беше важно да спечелим след победата на Наполи срещу Дженоа, за да запазим преднината си”, каза Роналдо.

Игуаин пък не показа нищо срещу бившия си тим. Освен червения картон той се прочу и с дузпата, която пропусна в края на първото полувреме при резултат 0:1.