Канкун приема историческата 39-а генерална асамблея на CEV

Основната цел на събитието е да се преразгледа какво е постигнало семейството на волейбол в Европа

39-а генерална асамблея на Европейската конфедерация ще се състои днес, 14-и ноември в хотел Парадисус в Канкун. За първия път в историята най-високопоставените личности в европейския волейбол и представителите на националните федерации ще се проведат общото събрание извън Стария континетн и то точно в навечерието на конгреса на Международната федерация, който ще се състои по-късно тази седмица в мексиканския курорт,съобщи БФ Волейбол.

Основната цел на събитието е да се преразгледа какво е постигнало семейството на волейбол в Европа в периода от миналогодишното общо събрание, което се състоя в Краков.

Организирането на асамблеята в Канкун подчертава тясното сътрудничество, което FIVB и CEV развиват през последните няколко години. Самият факт, че семейството на европейския волейбол провежда годишното си събрание на същото място, където ще се проведе конгресът на FIVB, е свидетелство за приятелството, взаимното уважение и чувството за сближаване, разработено от техните лидери, д-р Ари Граса и г-н Александър Боричич.

39-а генерална асамблея на CEV ще хвърли светлина върху някои добри практики, разработени от националните федерации и ще насочи вниманието на всички към историческите събития, които предстоят през 2019 г.