Над 400 посетители в Деня на отворените врати в АУБ

През тази академична година отчитат ръст на българските студенти с 56%

На 17 ноември в Американския университет в България за пореден път се проведе Open House – ден на отворени врати. Над 400 души разгледаха университетския кампус. Ежегодното събитие дава възможност на широката общественост да разгледа базата на висшето училище и да се запознае с американската система на обучение liberal arts. През тази академична година от АУБ отчитат ръст на българските студенти с 56%, а на чуждестранните – с 30%.
След регистрацията посетителите бяха официално посрещнати в театралната зала  на университета, където бяха приветствани от президента на АУБ д-р Стивън Съливан, а възпитаникът на АУБ Петър Шварц сподели с присъстващите своя опит в университета и кариерния си път след дипломирането. Последва обиколка на кампуса. Гостите разгледаха университетската библиотека, театъра, спортните съоръжения и учебните зали.
Следобед заниманията за младежите продължиха с лекции на преподаватели на АУБ по актуални теми от сфери като журналистика, политика, психология и икономика. Междувременно родителите имаха възможност да научат повече за образователните възможности, които предоставя АУБ, и за добрия старт в кариерата, който осигуряват двете дипломи, издавани от висшето училище – американска и българска.
По-късно се проведе панаир на студентските клубове и организации в АУБ, които представиха дейността си. А в края на деня всички посетители имаха възможност да задават индивидуални въпроси за критериите за прием.
По повод Open House в АУБ д-р Стивън Съливан, президент на университета, каза: “Винаги е особено приятно, когато отваряме широко вратите на АУБ за посетители. Университетът е прекрасно място, но то е такова именно заради хората, заради студентите, които дават живот на кампуса. Затова денят на Open House е толкова хубава инициатива, която създава приятно оживление. Убеден съм, че и гостите са усетили тази специална атмосфера. С нетърпение очаквам да посрещна много от тях през следващата академична година вече като студенти на АУБ.“