Пловдив е домакин на първия национален ученически конкурс за плакат

Наградите ще бъдат връчени днес на откриването на изложбата

Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Държавната агенция за закрила на детето организират в Пловдив първата Национална ученическа изложба „Плакат“, която има конкурсен характер.
Със свои творби в нея се включват възпитаници на училищата по изкуствата към Министерството на културата, в които повече от 500 деца се обучават в специалностите „Рекламна графика“ и „Компютърна графика“.
Темата на Националния конкурс за рекламна графика „Плакат“ е „Сигурността на децата в реална и виртуална среда“ по предложение на Държавната агенция за закрила на детето.
Журито, което ще определи призьорите в конкурса, е съставено от представители на Министерството на културата, Националната художествена академия – София, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, художествените училища, професионалисти в областта на съвременния плакат.
Наградите ще бъдат връчени по време на официалното откриване на изложбата днес от 18.00 ч. в Балабановата къща в Пловдив (Стария град, ул. „Константин Стоилов“ 57).
Инициативата е подкрепена от „Импрес“ ООД, Културен център „Бялата къща“ и Завод за безалкохолни напитки „Party club“Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"