Кметът Фандъкова връчи наградата "Най-добра дарителска програма"

Част от инициативата "Най-голям корпоративен дарител"

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи наградата в категория "Най-добра дарителска програма" в инициативата "Най-голям корпоративен дарител" на Българския дарителски форум.

Дарителството и доброволчеството в различни инициативи допринасят за доброто.

Кметът Фандъкова благодари на всички дарители, които участват в кампании и инициативи на Столична община. Те са предимно в социалната сфера и екологията.

Йорданка Фандъкова посочи два от проектите на Столична община. Над 120 корпоративни дарители подкрепиха инициативи на общината в социалната сфера и бяха отличени в кампанията "Скритото добро".

3000 доброволци се включиха само в третия залесителен сезон от засаждането на Новата гора на София на площ от 225 дка с широколистни дръвчета. Общият брой на фиданките в новия зелен пояс край София вече е 26 200.

"Благодарение на Българския дарителски форум инициативите за дарителство се разрастват" – каза също кметът на София Йорданка Фандъкова.

Наградата за "Най-добра дарителска програма" получи "Лидл България" за програмата "Ти и Lild за по-добър живот". Чрез програмата си "Ти и Lidl за по-добър живот" през 2017 г. компанията е подкрепила 31 социалнозначими проекта в 18 населени места в страната. Проектите са избрани измежду 425 кандидатури в конкурса за инициативата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен