"Не на насилието!“ казаха карловски младежи

Тя бе по повод Международния ден за прекратяване на насилието над жени

С флашмобове "Не на насилието!" младежите от Карлово и Сопот отбелязаха 25 ноември - Международният ден за прекратяване на насилието над жените.
Инициативата е част от проекта на Младежкия информационен център - Карлово "Прегърни ме!", финансиран от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа, целящ превенция на домашното насилие и насилието, основано на пола. Предстои флашмоб и в Клисура на 26 ноември.
От началото на годината 28 жени са били убити от партньора/съпруга си според данни от медиите по обобщение на Българския фонд за жените.
Хиляди живеят в постоянен тормоз и домашно насилие, което се отразява на психиката и здравето както на преките жертви на насилие, така и на децата в семействата.  Затова е време да  кажем „Не на насилието!“.
Всеки може да сигнализира на Горещата безплатна телефонна линия за подкрепа и насочване на хора, пострадали от насилие 080018676, ако е свидетел на проява на насилие. Националната Гореща телефонна линия осигурява достъп до помощ за пострадали от домашно насилие и трафик на хора, като насочва пострадалите към социални услуги в цялата страна.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"