„Сова Харис“: Борисов пред Нинова с над 6%

Ако БСП дойдат на власт – хората излизат по улиците до няколко месеца

„От политическите лидери най-добре стои Бойко Борисов с 34.4% доверие. Той продължава да тегли партията си нагоре. Корнелия Нинова е с 28.2% доверие“. Това сочат данните от най-новото проучване на „Сова Харис“, представено пред ПИК от шефа на агенцията Васил Тончев.

„Каракачанов е трети с 18.8%, а през септември доверието беше с около 23%. Марешки има ръст на 11.9%“, добави социологът.

По отношение на партиите – в България няма такава, към която има по-голямо доверие, отколкото недоверие.

„Ако някъде ГЕРБ има предимство към този момент, това е на местния вот и местните избори, тъй като ГЕРБ имат много добри кметове, а там се гласува за местни избори. От гледна точка на ГЕРБ най-добре е парламентарните избори да се проведат заедно с местните. На евроизборите ще има много сериозна борба“, категорични са от „Сова Харис“.

Според изследването електоратът на БСП е много активизиран в момента.

„Парламентът на България беше създаден като един експеримент, но безспорно работи. Не се осъзнава необходимостта от това да го има и да съхраняваме имиджа му“, каза Васил Тончев.

Иначе той смята, че следващите избори ще бъдат римейк на последните парламентарни избори.

„Тогава имаше шанс БСП да спечели изборите, но го проигра. Ако Корнелия Нинова дойде на мястото на Бойко Борисов, нея ще я мерят със същия аршин. И след 5 месеца хората пак ще са по улиците“, предупреди социологът.