Антони Здравков: Голът на Леверкузен заслужаваше да влезе

През второто полувреме изиграхме един добър мач

Треньорът на Лудогорец Антони Здравков коментира равенството на своя тим като гост на Леверкузен в мач от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят на "Бай Арена" завърши при резултат 1:1, а до 85-ата минута разградчани имаха преднина. Специалистът похвали попадението на германския тим и призна, че е заслужавало топката да влезе във вратата.

„Смятам, че изиграхме равностоен мач. Мисля, че изненада хме домакините с избора на тактика. В течение на мача и те смениха схемата, за да ни се противопоставят. През първото що полувреме имаше несигурност когато владеехме топката. Имаше добро прегрупиране в нашия състав, добре се движехме по терена. Липсваше ни по-бързото разиграване, това не ни позволи да използваме свободните пространства. През второто полувреме нещата се коригираха и изиграхме един добър мач“, започна Здравков.


„Сменихме и схемата на игра за днешния мач, а това наложи и смените в състава. Предприех една смяна, която не мислех да правя. Наложи се да влезе Недялков, Саша се премести по-напред. Очаквахме след гола Леверкузен да тръгне силово в предни позиции. Според мен голът на Леверкузен заслужаваше да влезе в нашата врата. Такова попадение може да влезе веднъж на 10 удара. “, продължи треньорът на Лудогорец.

Здравков коментира решението си да остави Марселиньо на пейката за началото на мача: „Класата на Марселиньо е доказана. Налагаше се Марселиньо да остане отвън за днешния двубой и да влезе, когато имахме нужда от него".