Марица отново на върха в НВЛ след експресна победа над Раковски

Двубоят от петия кръг в женското волейболно първенство продължи 57 минути

Марица (Пловдив) излезе отново на върха в НВЛ след като победи Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:13, 25:11, 25:14) като гост в зала Младост. Двубоят от петия кръг в женското волейболно първенство продължи точно 57 минути.
Маричанки играха в двубоя за първи път с новите си екипи, които отново са на италианската спортна марка Ерреа.
Първият гейм започна равностойно, но Марица постепенно направи преднина и след успешна атака на Алекс Холстън го спечели с 25:13. Във вторият част шампионките направиха сериозна преднина още в самото начало на гейма и с блокада на Дженифър Крос отборът жълто-сините поведоха с 2:0 след 25:11. В третия гейм шампионките отново бяха категорични и след ас на Добрина Христоскова затвориха мача с 25:14.
Топреализатор в двубоя стана Дженижър Крос от Марица с 13 точки, Симона Димитрова и Александра Миланова се отчетоха с по 11.
Никол Дулева стана най-резултатна за Раковски с 6 точки.
Успехът отново качи Марица на първото място в НВЛ за първи път този сезон. Маричанки имат мач по-малко от останалите отбори в женския волейболен елит.
Следващата неделя, 9 декември от 18:00ч. в зала Колодрума Марица посреща новака в НВЛ Перун (Варна) в среща от шестия кръг в първенството.