Скулптурата на Аян Садъков бе официално открита

Спорт

05-12-2018, 13:00

Снимка:

ПФК "Локомотив" Пловдив

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ултраси на Локо и Ботев в масов бой след дербито

"Ботев" победи "Локомотив" на "Лаута"

Скулптурата бе открита от Христо Бонев и Михаил Касабов

С тържествена церемония в спортен комплекс "Локомотив" бе открита скулптура-паметник на легендата на "черно-белите" и българския футбол Аян Садъков, информират от клуба. Събитието събра близки, приятели, съотборници, фенове и гости, сред които вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, футболните легенди Наско Сираков, Христо Бонев, Пламен Марков, Петър Зехтински, Марин Бакалов, Костадин Костадинов, Ники Илиев, Атанас Пашев, Едуард Ераносян, Димитър Енчев, Динко Дерменджиев и др. Сред присъстващите бе и авторът на статуята на Аян Садъков - скулпторът Трифон Неделчев, който живее и работи в чужбина, но като верен фен на "черно-белите" преди три месеца и половина прегръща идеята и влага в реализирането на проекта душа и сърце.
Скулптурата бе открита от Христо Бонев и Михаил Касабов и бе посрещната с ръкопляскания, а фенове на Локомотив скандираха "Аян Садъков". "Беше ми като брат, израснахме от деца. Голям поклон към този човек, който беше верен и обичаше много Локомотив и мисля, че всички вие сте неговото семейство." - заяви дългогодишният приятел и съотборник на Аян Садъков - Едуард Ераносян.
"Докрай Аян Садъков остана верен на своите човешки и футболни принципи и именно затова той остава завинаги в сърцата не само на феновете на Локомотив Пловдив, а и на цялата футболна общественост в България." - подчерта водещата на събитието - журналистката Мария Павлова, която припомни накратко основните факти от спортната визитка на легендарния футболист.
Церемонията по откриването на бронзовата статуя се състоя часове преди дербито между Локомотив и Ботев.