"Ботев" победи "Локомотив" на "Лаута"

Тодор Неделев блесна с феноменално попадение

 Ботев Пловдив победи с 2:0 Локомотив Пловдив в градското дерби от 18-ия кръг на Първа лига. Момчетата на Николай Киров надиграха „смърфовете“ на стадиона в парк „Лаута“ и напълно заслужено се поздравиха с трите точки.
Попаденията за ботевистите вкараха Кристиан Димитров и Тодор Неделев, като голът на Неделев ще остане в историята на пловдивското дерби като едно от най-красивите изпълнения в историята на сблъсъка, съобщават от клуба.
През първата част „канарчетата“ имаха огромно превъзходство по отношение владение на топката, но трудно пробиваха сгъстената отбрана на „черно-белите“. В 5-ата минута Лъчезар Балтанов получи топката на 25 метра от вратата на Локомотив и стреля, но стражът на "смърфовете" се намеси и изби в корнер.
В 7-ата минута Джонатан Перейра центрира отдясно, а Лъчезар Балтанов пробва красива задна ножица, но капитанът на "канарчетата" не успя да засече топката. В 16-ата минута Джонатан Перейра получи с пета от Тодор Неделев, след което се пребори със защитник на "смърфовете" и центрира отдясно, а вратарят на домакините изби.
В 22-ата минута се стигна до първата отлична ситуация за гол в мача. Анте Аралица получи в центъра на терена, преодоля трима защитници на "канарчетата" и останал срещу Даниел Кайзер стреля, но стражът на ботевистите се намеси великолепно и спаси.
Последваха далечни удари на Аралица и Неделев, които не затрудниха вратарите на двата тима. В 37-ата минута Неделев стреля директно от свободен удар, но Луков изби в корнер.
Второто полувреме стартира великолепно за „канарчетата“ и след само две минути игра ботевистите ликуваха. Тодор Неделев центрира от корнер, а Кристиан Димитров се извиси над всички и с глава прониза Мартин Луков.
В 51-ата минута страхотна атака с множество подавания на "канарчетата" завърши с удар на Серкан от средна дистанция, но топката мина над вратата. 4 минути по-късно домакините стигнаха до много добра ситуация, след като Вилим Посинкович намери с пета Аралица, който от чиста позиция стреля, но Джонатан с прекрасна изява парира удара.
В 62-ата минута Карагерен се възползва от лошо изчистена топка от отбраната на Ботев и стреля от 15 метра, но кълбото мина покрай вратата на "канарчетата". В 66-ата минута Тодор Неделев намери Антонио Вутов, който свали към Лъчезар Балтанов и капитанът шутира от границата на наказателното поле, а топката по чудо не влетя във вратата на "смърфовете".
Само секунди по-късно обаче Тодор Неделев вкара феноменален гол във вратата на Локомотив. Плеймейкърът получи топката в центъра на терена от Йордан Минев и с изумителен удар от централния кръг на терена прати кълбото в мрежата за 2:0.
В 73-ата минута Мартин Луков изби топката в тялото на Стивън Петков, а кълбото мина на сантиметри от гредата. В ответната атака Карагерен пробва удар от малък ъгъл отдясно по атаката на Локомотив, а Кайзер внимаваше и изби в корнер.
В 77-ата минута Димитър Илиев засече с глава центриране от свободен удар, а топката мина над напречната греда на Кайзер. Последната интересна ситуация в срещата бе в 85-ата минута, когато Димитър Илиев пусна към Посинкович, който отправи много опасен удар към вратата на Ботев, но кълбото профуча на сантиметри от страничния стълб.
С този успех „канарчетата“ изместиха Берое от четвъртото място във временното класиране на Първа Лига. В следващия кръг „жълто-черните“ са домакини на Витоша Бистрица.
Съставът на Ботев Пловдив: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Йордан Минев, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов (82' Васил Шопов), Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Антонио Вутов (88' Кристиан Добрев), Густаво Афонсо (70 ' Стивън Петков)