Бургас грейна в коледни светлини

Хиляди бургазлии и гости от цялата страна се стекоха на площад "Тройката" за големия никулденски концерт и най-емоционалната част от празника на града - запалването на светлините на коледната елха. 

Тази година в церемонията се включиха олимпийските шампиони по акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров, световната шампионка по художествена гимнастика Стефани Кирякова и кметът на Бургас Димитър Николов.

"Ще бъда кратък, тъй като разбрах, че децата просто вече нямат търпение най-хубавата елха в България да грейне. Днес е Никулден - празникът на Бургас, защото Св. Николай Чудотворец бди над нас и ни закриля. Благодаря на всички бургазлии, които с труда си и с действията си правят така, че всички да се чувстваме добре в този град", каза от сцената кмета Николов.

Той подари на изявените спортисти знамена на Бургас с пожеланието да ги развяват при своите успехи на световни първенства и олимпиади.

Водещите на концерта Тони Димитрова и актьорът Калин Сърменов сътвориха истинско шоу и накараха бургазлии да се веселят от сърце през цялото време.

На сцената се качиха Цанислав Пенков с камерния щрайх оркестър, Атанас Камиларов с бургаския духов оркестър, неповторимите "Фортисимо" с ръководител Милена Добрева, ансамбъл "Странджа", хор "Родна песен", балетна формация и тромпетен ансамбъл при НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров"-Бургас. След запалването на коледните светлини настроението подгряваха група P.I.F. и Орлин Павлов.