Горан Брегович е вече на българска земя

Утре в Пловдив ще се проведе Коледният му концерт

Продуцентска компания АРТ БГ, която в годините стана причина в България да гостуват едни от най-забележителните артисти като – Енрике Иглесиас, Шарл Азнавур, Лара Фабиан, 100-те  унгарски цигулки, Найджъл Кенеди, Lord of the Dance, Ищар през 2011 г., Държавният балет на лед на Санкт Петербург и много др., стана причина в Пловдив да се проведе Коледният концерт на законодателя на балканската музика Горан Брегович. Само на 18 декември с начало в 20 ч. в комплекс СИЛА ще можете да се насладите на невероятните композиции и познати песни на Брегович с култовите му музиканти от „Оркестъра за сватби и погребения”.
Днес, 17 декември, малко след 15:30 ч., той кацна на летище София и очаква срещата със своите фенове единствено в Пловдив. От екипа на организаторите споделиха, че са в процес на търсене на паркинги около комплекс СИЛА за автобусите с фенове, които пристигат специално за концерта от Монтана, Враца, Перник и Кюстендил.
Големият изпълнител е силно заинтригуван от събитията в Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г. В тази връзка звездата ще получи каталози, които Фондация 2019  издаде. Балканската фурия ще се информира за пъстрата програма в откриващия форума уикенд - 11-13.01.19. Обичаният певец пожела да бъде настанен в президентския апартамент на хотел "Рамада Тримонциум", както и да направи обиколка из Стария Пловдив, Малката  базилика, Римския стадион и Гребния канал.
Влудяващият меломаните по цял свят със своята свободна, вихрена интерпретация на характерните балкански ритми Горан Брегович за пореден път убедително ще ни изнесе урок защо трябва да обичаме балканската музика. Заедно със своя Оркестър за сватби и погребения и вокалните съкровища от България, с които той от години обикаля световните сцени - сестрите Людмила и Даниела Радкови, ще ни подарят вълнуващи моменти в навечерието на светлите декемврийски празници. Всеки, който е присъствал, знае, че преживяването Горан Брегович на живо е голям празник.
Билети, в ограничени количества, можете да намерите на касите на Ивентим и на касата на комплекс СИЛА в деня на концерта от 18:00 ч. Цените на ценните пропуски са от 30 до 60 лв.