Ансамбъл "Тракия“ кани почитателите на "Коледна приказка“

Концертите са с начален час 18.00 и 19.30 часа

Днес Фолклорен ансамбъл „Тракия“ - Пловдив кани своите почитатели на станалия вече традиция двоен празничен концерт под надслов „Коледна приказка“ в ДК „Борис Христов“.

В два последователни концерта с начален час от 18.00 и от 19.30 часа, своята „Коледна приказка“ ще разкажат „Детската танцова школа“ и професионалните артисти на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив.

Билети се продават на касата пред Oбщина Пловдив и в сградата на ансамбъл „Тракия“ на ул.“Даме Груев“ 1а.

Цената на билетите е както следва:

Концерт на Детската танцова школа – 5.00 лв.

Концерт на Ф.А.“Тракия“ – Пловдив – 10.00лв.

Фолклорен ансамбъл “Тракия” – Пловдив е създаден през 1974 година. Той има задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.

Творческият облик на “Тракия” е създаден и се развива от най-големите автори в областта на фолклора като проф.Кирил Дженев, доц.Стефан Мутафчиев, проф.Николай Кауфман, проф.Николай Стойков, К. Колев и много други. Директор и главен художествен ръководител на ФА “Тракия” е проф. д-р Даниела Дженева.

За 44 години ансамбълът е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, подпомагайки държавните институции в множество значими форуми. Участвали са в международни прояви в 48 страни. Носители са на всички възможни награди в сферата на културата.