Започва строежът на 30-метровата сцена в Пловдив

На нея на 12 януари ще се състои спектакълът "Ние сме всички цветове“

Започва строежът на 30-метровата сцена, която ще бъде издигната на бул. „Цар Борис III Обединител“. Тази сутрин в Пловдив пристигнаха първите 6 от 30 тира с частите за кулата, на която на 12 януари ще се състои спектакълът „Ние сме всички цветове“.
На пътното платно вече са разтоварени материалите, с които тя ще бъде построена. Днес и утре ще бъдат положени основите, които разпределят тежестта, така че да не навреди на пътната настилка. След това ще бъдат издигнати поетапно шестте нива на сцената.
На място минават почистващи машини, а работата се координира между немската компания-организатор “Phase7” и представители на местните институции. Лично артистичният директор на германската компания Свен Сьорен Байер наблюдава работата на екипите заедно с техническия ръководител Щефън Фукс.
В началото на януари ще пристигнат останалите части и съоръжения, от които ще бъдат изградени два подиума с дължина 100 метра, височина 3 метра и широчина 4 метра. Материалите са на швейцарска компания, но пристигат от Германия.
Зашеметяващата 30-метрова кула, осигуряваща видимост от 360 градуса, тежи 200 тона заедно с участниците. Параметрите й са съобразени с всички изисквания за безопасност и съгласувани със съответните органи.
360-градусови екрани ще бъдат разположени на сцената и допълнени от мултимедийни елементи по подиумите. Кулата има капацитет да побере едновременно 1500 участника и да предостави на зрителите добра видимост към зрелищния спектакъл. Тази сложна конструкция е единствена по рода си и е подготвена специално за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Техническото обезпечаване е поверено на българската компания Joker Media Rental. С помощта на 350 осветителни тела кулата ще бъде превърната в своеобразен светлинен символ. За строежа й са ангажирани 200 човека.