В 52 общински училища в Пловдив започна процес на дигитализация

И тази година общината ще инвестира между 200 и 250 хиляди лева

В 52 общински училища в Пловдив вече е започнал процес на дигитализация, предаде БНР. Предвижда се през тази година над 3 хиляди преподаватели да имат лични служебни имейли за достъп до облачните системи на учебните заведения. С персонални профили за работа в облака ще разполагат и всички ученици от 5 до 12 клас.   
И тази година община Пловдив ще инвестира между 200 и 250 хиляди лева в технологичното обезпечаване на образователния процес, каза зам.кметът Стефан Стоянов.
"Вече във всички училища имаме интернет. Там, където имаме проблеми,  подпомагаме училищата за изграждане на тези мрежи и разбира се за закупуването на устройства - интерактивни дъски, всичко нужно за този процес. Много ми се иска следващата година да имаме поне едно училище, в което всяко дете да има устройство".
"Искаме учениците  да разполагат с целия ресурс за работа във виртуалното пространство", подчерта още Стефан Стоянов.
"Домашни, класни работи, групови работи, проектни задачи, контакт с учителите. Представете си ако можем да научим всички завършващи, почти три хиляди деца, всяка година да имат базови умения да използват имейла, да работят с интернет, да имат базови умения за ползване на компютър и всъщност да ползват плюсовете и добавената стойност на интернета, а не само социални мрежи или Youtube, което пак няма лошо, но не е насочено в образователна посока".