171 години от рождението на Христо Ботев честват в Пловдив

Събитието е от 13.30 часа

В Пловдив 171-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде чествана днес от 13.30 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина.
В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци.
Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Димитър Минев – директор на Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив, водещ ще бъде актьорът Петър Тосков.
В церемонията ще участват народни представители, кметът на Община Пловдив, зам.кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, общественият посредник на Община Пловдив, областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, председателят на Общински съвет - Пловдив, общински съветници, командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, на Българската православна църква, политически и обществени организации, граждани и медии.