Поклон пред гениалния Ботев!

Гирлянд на славата, венци и цветя бяха положени пред паметника на поета

171 години от рождението на гениалния поет и революционер Христо Ботев бяха отбелязани с тържествен митинг в Калофер на 6 януари.
Да почетат големия българин в подножието на неговия паметник застанаха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-министър председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, народни представители, политически лидери, общественици, стотици жители и гости на Ботевия роден град.
„Христо Ботев се роди, закърмен с идеите за свобода и социална справедливост. Той изгря като звезда на небосклона и бързо изгоря, но не напразно! Ботев успя да превърне поробените българи в юнаци, готови да дадат живота си за свободата на България. Ботев беше войвода и загина като войвода и герой на България!”, каза кметът на Карлово д-р Кабаиванов.
За непреходната следа, оставена от Христо Ботев в нашата историческа памет, за значението на неговата личност и мястото й в душите и сърцата на съвременните българи, тържествено слово произнесе вицепрезидентът Илияна Йотова.
Гирлянд на славата, венци и цветя от признателния български народ и от държавните институции бяха положени пред паметника на революционера. Глави в знак на почит сведоха официалните гости, деца и възрастни, дошли на честването.