По искане на Окръжна прокуратура – Плевен: Задържаха рецидивист за извършен грабеж

На обвиняемия е повдигнато обвинение за тежко престъпление, за което се предвижда затвор от 5 до 15 години

След уважено искане на Окръжна прокуратура – Плевен, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на рецидивист, извършил грабеж на дамска чанта.

В. М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 02.01.2019 г. в гр.Плевен, при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи -  дамска чанта, съдържаща  две лични карти, парична сума от 3 лв., ръчен часовник „ AVON“ и  малък  тестер на парфюм „ AVON“  от владението на  жена от гр. Плевен, с намерение противозаконно да ги присвои,  като употребил  за това сила – престъпление по чл. 199, вр.  чл. 198, вр. чл. 29 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обоснован извод за авторството на деянието. На обвиняемия е повдигнато обвинение за тежко престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, извършено при условията на опасен  рецидив /същият е осъждан многократно/. Налице е реална опасност лицето да се укрие или да извърши ново престъпление.  Поради което съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Плевен, като взе по отношение на  В. М. мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд - Плевен подлежи на обжарване пред Апелативен съд - Велико Търново.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен