Изследват нагласите на бизнеса към дарителски кампании за деца

Целта е провеждане на проучване в сферата на ранната детска интервенция

Фондация „За Нашите Деца“ и Институтът за изследване на населението и човека – БАН като част от проекта „Нека има светлина“, с финансовата подкрепа на фондация „Тръст за социална алтернатива“, провежда анкета сред родителите относно подкрепата към децата на възраст до 3 години с трудности в развитието и увреждания на територията на Пловдив.
Целта на проекта е провеждане на проучване в сферата на ранната детска интервенция в Пловдив и отправяне на препоръки за подобряване на политиките и практиките по отношение на ранното детско развитие в града.
Точният брой и видовете услуги за подкрепа на семействата в Пловдив са неясни, както и техния обхват и качество. Настоящото изследване си поставя за задача да набави една част от липсващата информация относно услугите за ранно детско развитие в града.
Не биха могли да постигнат така поставените цели, без да са запознати с нуждите и гледната точка на родителите от града, които заедно с децата си имат най-пряк опит с услугите и биха могли да представят актуална информация за подкрепата, която получават и за трудностите, които срещат, както и за работещите решения, които биха помогнали за преодоляването им.
Ето защо всеки родител, който се възползва или се е възползвал от наличните на територията на Пловдив услуги за подкрепа на развитието за децата от целевата група, може да отдели десет минути, за да отговори на въпросите от анкетата.
Резултатите ще помогнат да се придобие реална представа за актуалната ситуация в Пловдив и да се отправят адекватни препоръки за работещи решения за оптимизиране на услугите за подкрепа на деца и семейства в града.