Връчиха сертификати на доброволците на "Пловдив 2019“

Обявиха старта на кампания за талисман на доброволците на Пловдив

Кметът и председател на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“ инж.Иван Тотев заедно с изпълнителния директор Кирил Велчев, връчи 460 сертификати за заслуги на доброволците, които се включиха в откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
На срещата присъства и омбудсманът на Пловдив Борислав Стаматов, който също е част от голямото семейство на доброволците на „Пловдив 2019“.
„Голямо благодаря на всички, които участваха и ще продължават да са с нас през тази специална за Пловдив година. Подкрепата, която оказвате е най-голямата оценка. Вие сте невероятни хора, които работят безвъзмездно и отделят от личното си време, за да направят Пловдив едно по-добро място.“, подчерта кметът.
Градоначалникът изрази увереност, че с помощта на доброволците, 2019-а ще бъде успешна и запомняща се година за Пловдив.
Преди връчването Кирил Велчев обяви и старта на кампания за талисман на доброволците на Пловдив. Идеите за него се събират от самите тях в специална кутия и ще бъдат обявени до края на февруари.
Благодарствени грамоти получиха още 50 читалища от Пловдив и региона, както и представители на различни организации и учебни заведения в града под тепетата. Отличени бяха и десетте координатори на доброволците, които се качиха на сцената за откриващата церемония на 12 януари.
По време на Откриващия уикенд, доброволците се включиха активно в различни направления – дистрибуция на рекламни материали, фото и видео заснемаме, посрещане на гости, преводи и дейности „зад сцена“ за спектакъла „Ние сме всички цветове“.
През цялата година доброволците ще участват активно в подготовката на събитията от програмата на „Пловдив 2019“.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"