"Ботев“ получи зелена светлина за стадиона

Ще преговаря с Фонда на фондовете преди промяната на Интегрирания план

Среща за бъдещето на стадион „Христо Ботев“ се проведе днес в Министерството на финансите с участието на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министъра на МРРБ Деница Николова, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и Георги Самуилов.  В разговорите участва и представителят на Фонда за градско развитие Стоян Ставрев, който е и изпълнителен директор на Българската консултантска организация, част от Консорциума.
На срещата бяха обсъдени възможностите и стъпките за финансиране от Фонда на фондовете за довършването на стадион „Христо Ботев“. Стана ясно, че съществува възможност  стадион „Христо Ботев“ да получи финансиране без предварителна промяна на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив. За целта е необходимо Община Пловдив да даде подкрепително писмо въз основа на влезлите в сила планове за градско развитие, където спортът е отделен като приоритет и може да бъде разглеждан като хоризонтална мярка.
В следващите десетина дни Община Пловдив ще даде това писмо, което ще отвори пътя за преговори между Футболния клуб и Фонда на фондовете.
„Това е огромен напредък за довършването на стадион „Христо Ботев. Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов за съдействието при организирането на тази среща, на министър Горанов, на министър Аврамова и на всички ангажирани с казуса“, коментира кметът на Пловдив инж.Иван Тотев.
До момента в изграждането на стадион „Христо Ботев“ са инвестирани 10 милиона лева, обектът е спрян на Акт 10.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"