"Ботев" вкара три на Несебър

Доре се завърна с гол

Ботев Пловдив победи с 3:1 втородивизионния Несебър в генералната си репетиция преди началото на пролетния дял от сезона. На официалния терен на клубната база "жълто-черните" демонстрираха настроение и надиграха тотално своя противник.
Привлеченият преди броени дни в състава Феребори Доре поведе атаката и успя да увенчае неофициалния си повторен дебют с жълто-черния екип с попадение в края на първото полувреме. Тодор Неделев и 17-годишният нападател Иван Василев вкараха другите два гола след почивката, а гостите успяха да намалят в заключителните минути на двубоя.
Първите две голови възможности бяха за Несебър. В 4-ата и 20-ата минути Реджеб Халил бе изпуснат очи в очи с Иван Чворович, но в първия случай вратарят на „канарчетата“ спаси, а втория път нападателят на гостите не уцели вратата.
Възпитаниците на Николай Киров постепенно вдигнаха оборотите, натикаха противника дълбоко в собствената му половина и положенията не закъсняха.
В 22-ата минута Тодор Неделев сложи топката на главата на Доре, който отблизо стреля над вратата.
В 30-ата Лъчезар Балтанов изведе прекрасно Антонио Вутов зад защитата, който обаче се засуети и стреля в тялото на вратаря от непосредствена близост.
В 40-ата и 42-ата минути дуото централни бранители Кристиан Димитров и Димитър Пиргов стреляха в напречната греда след центрирания на Неделев.
След поредицата от пропуски натискът на Ботев даде резултат две минути преди почивката. Еберт Кардосо центрира от левия фланг към Феребори Доре, който с глава изпрати топката в мрежата за 1:0.
На полувремето в състава на пловдивчани бяха извършени четири промени, а до края на двубоя Николай Киров замени всички 11 състезатели.
Антон Карачанаков и юношата Иван Василев направиха пропуски след добри подавания на Тодор Неделев, преди в 63-ата минута плеймейкърът сам да завърши с точен изстрел поредната „жълто-черна“ атака за 2:0.
Десет минути по-късно Иван Василев се пребори със защитник в наказателното поле и покачи на 3:0, а в 87-ата минута Несебър върна едно попадение за крайното 3:1.