Фандъкова: Сдружението на общините защитава позициите на местната власт, която е най-близо до хората

"Националното сдружение на общините защитава позициите на местната власт, която е най-близо до хората." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в обръщение към кметовете и общинските съветници на тридесет и второто Общо събрание на Националното сдружение на общините в България.

По думите на кмета на София изборите тази година няма да ни накарат да променим начина си на работа и отговорното отношение към задачите, които изпълняваме.

"Общините имаме общи предизвикателства и хората очакват от нас намирането на решения. Приоритетните сфери, по които работим, са екологията и качеството на въздуха, развитието на публичната инфраструктура, модернизиране на транспорта и образованието. Всеки от нас има какво да сподели и от всекиго – какво да научим" – каза също Фандъкова.

Изключително важни са мерките и проектите ни за подобряване качеството на въздуха. Кметът Фандъкова посочи, че Столична община и лично тя са инициатори на три законови промени, които касаят подобряване на качеството на въздуха. Първата, която бе приета, е свързана със стандартите за въглищата и дървата за огрев, които са сред най-големите замърсители, втората е за въвеждане на екостикери на автомобилите и третата – инкриминирането на нереграментираното горене на отпадъците.

"Публичните инвестиции, които правим, са важни, за да създаваме добри условия за хората и да направим общините привлекателни за бизнеса и нови инвеститори" – посочи Фандъкова.