Дават късо кино във Фарго

Пловдив Лайф

13-02-2019, 11:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Не ме докосвай" гледат днес в Пловдив

Прожекциите са днес от 19 до 21 часа

С началото на новата година и откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 е време и за "Късо кино във Фарго". В това специално издание ще видим четири от най-добрите филма, показвани в Club Fargo през изминалата година. Селекцията е направена от екипа на Късо кино във Фарго и Киноклуб Пловдив. Прожекциите са днес от 19 до 21 часа в Club Fargo на ул."Гладстон" с вход свободен.
Ще видим два игрални и два документални филми в следния ред:
1. Срам (2017)
България, игрален, 24 мин., режисьор и сценарист Петър Крумов, оператор Георги Георгиев, продуцент Росица Вълканова, с участието на Здравко Москов и Моника Аспарухова.
Награди и номинации:
Сан Себастиан МФФ ‘17; Клермон Феран МФФ ‘18 – Номинация за ЕФА 2018
Мачо е бедно момче, което бяга от училище, за да работи по строежи. Единствената му радост е приятелката му Дона. Тя обаче се срамува от майка му, която е училищната чистачка.
Мачо трябва да избира между майка си и любовта си и намира свой начин да се справи с чувствата си.
2. Преди и след / (2017)
България, анимационен, 12 мин., сценарий и режисура Добромир Димитров, музика Мартин Ставрев, The Science, продуцент Евелина Лещарска.
Някъде в големия град дребен човечец бленува да се впише в света на красивите. В своето отчаяние той се подлага на чудовищна интервенция. Нещата излизат извън контрол и съкровената му мечта се превръща в истински кошмар. Изключи си главата, включи телевизора.
3. Диагноза (2018)
България, игрален, 28 мин., режисьор Камен Коларов, сценарий Олга Иванова, Камен Коларов, оператор Дамян Димитров, музика Георги Стрезов, продуцент Кръстьо Ламбев, с участието на Меглена Караламбова, Слава Рачева, Маргита Гошева, Петко Венелинов, Валери Леков, Даяна Ханджиева.
За да накара дъщеря си да я посети, Еми се преструва на болна. Боряна е изправена пред сложната задача да съчетава кариерата на ТВ водеща с грижите за майка си, която живее извън града. За двата дни, прекарани заедно, майка и дъщеря започват наново да изграждат разкъсаната връзка помежду си. Но лъжата няма да остане без последствия.
4. Грозна приказка (2017)
България, анимационен, 10 мин., режисьор Радостина Нейкова, сценарий  Радостина Нейкова, Георги Мерджанов, оператор Благой Костов, музика Петко Манчев, продуцент Христо Христов.
НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
„Златен Ритон“, Пловдив ’17 – Награда от фирма „АДВАНТИС“ – за „Умело използване на нетрадиционна техника в анимацията”
Ръчно бродирана анимация. Мъж и Жена прекарват дните си в постоянни кавги. Един ден на Къщичката им ѝ писва да ги слуша и си тръгва.
Късо кино във Фарго се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Културния календар на Пловдив за 2019 година.