Спектакълът "От Испания до Аржентина" идва в Пловдив

Той обединява фламенко, танго и испаноезична поезия

По покана на Асоциация за културен обмен "Арт галерия Константин" - Франция на 3 май в Античния театър в Пловдив изпълнители от Испания и Франция ще представят спектакъла "От Испания до Аржентина", който обединява фламенко, танго и испаноезична поезия.
Фламенко изпълнителите от Испания Кармен Камачо и Рафаел Родригес и танго хореографите Валери Онис и Даниел Дариус (формация "Otro Tango") от Франция ще поведат публиката на музикално-поетично пътешествие под съпровода на френското струнното дуо „Cordes et âmes“ („Струни и души“), носители на престижни награди за камерна музика, и квартет „Sine Qua Non” от Франция. Танцьорите ще представят своите интерпретации на най-добрите фламенко композиции на испанеца Мануел де Файя и на пиеси на новатора в аржентинската танго музика Астор Пиацола.  
 Първата част на спектакъла е посветена на Испания и фламенкото, а втората – на аржентинското танго. Обединяващият елемент е поезията на Федерико Гарсия Лорка и стихове на латиноамерикански поети. Специално за българската публика поетичните творби ще бъдат изпълнени от актьорите Анна Танчева-Маньол и Миглен Мирчев, които живеят и работят в Париж. В представлението ще участват и ученици от класа на Зоя Капон от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив с директор Емилия Арабаджиева.
Продуцент на спектакъла е Асоциацията за културни събития и обмен „Арт галерия Константин“ – Франция, основана от българката д-р Елена Радева и съпруга й д-р Константин Николов. Те са лекари, които живеят и работят във Франция вече 18 години. Като част от дейността на създадената от тях културна асоциация организират изложби и концерти във Франция и България, чиято цел е обмен на идеи и културни постижения между двете държави