Италиански завод край Пловдив прави 40 млн.евро годишен оборот

Дзобеле България е финалист за Балканските Оскари

Италиански завод, лидер не само на Балканите, но и в света, е финалист за Балканските Оскари, които ще отличат най-значимите постижения в бизнеса на полуострова.
Петото издание на престижните награди Balkan Business Awards 2019 ще се състои на 5 март в балната зала на най-предпочитания столичен хотел Маринела.
Дзобеле България ЕООД е дъщерно дружество на Zobele Group със седалище в Италия и 7 производствени предприятия с центрове за иновации и развитие, разположени в стратегически държави по света.
Zobele Group е мултинационален, световен лидер в разработването и производството на продукти, ключов партньор на най-добрите компании за домашни и лични грижи.
С почти 450 човека и 40 милиона евро годишен оборот, компанията непрекъснато се разраства, разширява разнообразието на продуктите, както и привлича нови важни клиенти.
Дзобеле България е създадено през 2008 г. в Индустриалната зона на Стряма, близо до Пловдив, с конкретното намерение ефективно да обслужва европейския пазар с производството на инсектициди, освежители за дома и колата, продукти за пране, както и козметика.
Дзобеле България разраства бизнеса си и увеличава печалбите си чрез широка гама от продукти, дългогодишни връзки с клиенти, силни продуктови иновации, възможности за развитие и глобалния си индустриален отпечатък.
"Нашите служители живеят и усещат нашите ценности всеки ден: работа в екип, интегритет, страст за всичко, което правим, отличие в нашето представяне и признание чрез овластяване", споделят от Дзобеле.
Общата площ, върху която е изграден заводът, е около 13 000 кв. м. През последните 4 години дружеството разширява площта си три пъти, за да акомодира нови производствени линии и по-голям склад.
Дзобеле България поддържа бизнеса си с високо ниво на безопасност, подкрепено от редовното присъствие на мениджърите в производствените цехове и складови площи, редовните проверки на зоните и редовен преглед на таблата с показателите на завода.
Заводът непрекъснато работи и в областта на околната среда, като се фокусира върху намаляване на общото количество отпадъци и особено на количеството опасни отпадъци.
За да се улесни рециклирането и да създаде ясна и отговорна градска култура, Дзобеле организира и събитие „Ден на околната среда”, където група доброволци със семействата и децата си помогнаха за почистването на съседните на завода площи от пластмаса и отпадъци.
Дзобеле е ориентирано не само към устойчивост, но е напълно ангажирано да предоставя иновативни услуги.
Заводът беше първият в групата, въвел “Процес на синхронизация” с един от най-големите участници на световния пазар на бързооборотни стоки.
Наградите Balkan Business Awards 2018 ще отбележат най-значимите постижения в бизнеса у нас и на Балканите, допринесли за устойчивото развитие на тези региони. Партньори на събитието са: Българската Търговско-Промишлена Палата,  Конфиндустрия България - Италия, Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара,  Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други. Журирането, което ще отреди победителите във Balkan Business Awards 2018, е поверено на партньорите на събитието, както и на ресорните журналисти.