Общината премахна 20 незаконни постройки в кв. „Победа“

По силата на десет кметски заповеди за премахване, днес събарят общо двадесет сгради в бургаския квартал "Победа" - солидни тухлени къщи и различни други пристройки към тях. Те са изградени върху терени, които са предвидени за улична инфраструктура. Така Общината продължава поетапно да освобождава улица "Тамара" от незаконни сгради, за да може при нужда дотам да стигне линейка, пожарна, тежка или дезинфекционна техника.

"Собствениците" и обитателите на тези сгради бяха предупредени още миналата година, че предстои тяхното премахване. Имаше забавяне, защото Община Бургас е длъжна да спазва законовите процедури, които отнемат време, а отгоре на всичко част от заповедите бяха абсолютно неоснователно обжалвани в съда. Куриозен факт е, че някои от "собствениците", знаейки, че къщите ще бъдат премахнати, са ги давали под наем през последните месеци.

"Благодаря на бургаската полиция и EVN, които със своята компетентна помощ направиха така, че днес за пореден път ние да можем спокойно да си свършим работата", каза кметът Димитър Николов.

През последните години Община Бургас е премахнала близо 400 незаконни постройки в кварталите "Победа" и "Горно Езерово", както и в ромската махала на к-с "Меден рудник". И в момента има издадени заповеди за следващи такива акции, но не са изтекли законоустановените срокове за обжалване и доброволно изпълнение.

 

В приложените линкове можете да проследите къде и какви незаконни сгради е премахвала Общината в годините назад:

 

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/32133

 

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/35649

 

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/19487

 

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/19584

 

https://www.burgas.bg/index.php/bg/news/details/1/19514

 

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/22218

 

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/22834

 

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/30099