Коалицията запазва своята стабилност, промените в кабинета – след вота на недоверие

Бойко Борисов отново предупреди, че идват тежки месеци и сериозна криза

Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата. Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в следващата седмица – отхвърлянето на вота на недоверие от БСП. Това заяви Валери Симеонов след проведения Коалиционен съвет.

Кадровите промени в кабинета ще бъдат обсъдени след преодоляването на вота на недоверие.

"Вотът няма да мине, но промени ще има“, каза Красимир Каракачанов.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че трябва да се покаже, че управляващата партия има мнозинство.

"Най-гротескното е партията като БСП да иска вот на недоверие, а мотивите им са изсмукани от пръстите“, посочи Борисов.

Той съобщи, че оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов са депозирани и похвали работата им.

"С много добре подбрана тактика към обществото се привързват към Делян Пеевски и ДПС, с много любезното съдействие на хора от така наречената градска десница, които се управляват през фейсбук. Единия ден тичат на „Росенец“, бързо се прибират, после пред МВР и бързо се прибират, и после пият кафе и отново бързо се прибират“, каза още Борисов.

Той се обърна и към Христо Иванова, който му е поискал документи за „Лукойл“ и го попита защо не е поискал тази информация преди години.

По думите на премиера вариантът за служебен кабинет е абсурд.

"Този президент незрял или фигурант, на който Шиши му реди кабинета, защо нямаше протест за това? Христо Иванов да каже как Шиши реди на Радев правителството, а излезе и сочи моите министри, каза Борисов. Защо нямаше протест как Шиши нареди кабинета на Радев? Не чух от Христо Иванов. Не си ли зададохте този въпрос? Върнете се назад и вижте кабинетите“, посочи Борисов.

"Видяхте как мафията иска да управлява държавата със SMS-и и с какви лостове“, заяви още той.

Борисов отново предупреди, че идват тежки месеци и сериозна криза.