Премиерът Борисов: Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България

Това заяви министър-председателят, който разгледа на място разширяването на подстанция „Търговище Запад"

„Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме максимално добри условия, за да разширяват производствата си. Изграждаме довеждаща пътна инфраструктура, гарантираме сигурност на електро- и газоснабдяването“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа на място разширяването на подстанция „Търговище Запад" на Електроенергийния системен оператор.

Инвестицията в проекта е на обща стойност над 3 милиона лева. Подстанцията захранва с електроенергия директно от преносната мрежа три завода в района на град Търговище - Шишеджам Аутомотив България ЕАД, Пашабахче България ЕАД и Тракия Глас ЕАД.

Ръководството на завода Шишеджам Аутомотив България ЕАД изказа благодарност към премиера Борисов и правителството за оказаната подкрепа, подпомагаща дейността на предприятието.

"Това е най-големият завод за стъкла за автомобилната промишленост, поредният голям инвеститор, разкрил над 3000 работни места, при който социално-икономическата мярка 60/40 работи изключително добре и тя ще продължи да се прилага у нас до май“, отбеляза министър-председателят Борисов. Премиерът подчерта, че в близост се намира и изграденото ново газопроводно отклонение, чрез което се увеличава капацитетът за пренос на съществуващото газопроводно отклонение „Търговище".

Дължината на новия газопровод, който е от изключително значение за бизнеса в областта, е 17,6 км, а направената в него инвестиция от „Булгартрансгаз“ възлиза на над 10 млн. лв.

„Новите инвестиции, които ще бъдат реализирани в района, изискваха повече електричество и повече газ, и то евтин. Затова направихме разширения за осигуряването на газ и ток“, категоричен бе премиерът Борисов и подчерта, че е изпълнен още един ангажимент към региона.