Деница Сачева: ГЕРБ ще предложи правителство

Ако не получим подкрепа, ще върнем мандата, заяви министърът на труда и социалната политика

ГЕРБ ще предложи правителство, заяви Деница Сачева пред БТВ.

"Ще предложим нормално правителство, за което ще потърсим подкрепа от парламентарно представените партии и съответно, ако не получим такава – ще върнем мандата. В партия ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции", отбеляза тя.

За името на премиера тя заяви, че на този етап то не е известно. Деница Сачева припомни, че Бойко Борисов нееднократно е заявил в свои политически изявления, че е готов да се оттегли и да остане само лидер на партията.

Сачева отбеляза още, че ДПС са били сериозна опозиция в рамките на предизборната кампания и заяви, че с тях не се водят никакви преговори.

"Искаме да дадем знак, че не сме деструктивна политическа сила. Време е всички, които даваха политически заявки на изборите, сега да започнат тяхната реализация и да покажат на практика какво биха могли да направят", отбеляза тя.

Според нея страната има нужда от стабилно управление, а нови парламентарни избори по-скоро ще доведат до хаос.

"Очакват ни сериозни решения, които трябва да бъдат взети – до 30 април трябва да бъде предаден планът за устойчивост и развитие в Европейската комисия, трябва актуализация на бюджета. Извънредната епидемична обстановка приключва на 30 април. Следващото правителство трябва да вземе решение ще отваря ли, ще затваря ли и как ще продължат мерките", обясни тя.

"Ако сме уверени в стабилността на ново управление, ще бъдат излъчени 10 депутати, които да го подкрепят", потвърди Сачева идеята на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Коалицията против ГЕРБ, която се оформя, е по-скоро коалиция, която търси начин да вкара страната в хаос. Неслучайно не се поема отговорност вече няколко дни", каза още тя.