Бойко Борисов: Ако има служебно правителство, ще вляза в президентската битка

"Първият не се оттегля", заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ

Ако има служебно правителство, ще вляза в президентската битка. Това каза пред журналисти премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след изписването си от болницата.

"Кой да се оттегли? Аз не съм четвъртият, или петият, или шестият. Защото Ицката, както му казвах дълги години, е пети в Бургас. Първият не се оттегля, а когато отборът печели, не прави смени", заяви той. "Ако Слави не направи със 165 депутата, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци. Не са отговорни хора и всички купом ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях. Да видим", добави още Борисов.

Той смята, че се готви управление на задкулисието, ако не управлява ГЕРБ.

"Как д-р Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички изведнъж? Аз съм участвал в правене на правителства и комисии. Там се сяда и казва: ние ще ви подкрепим за здравната, вие за правната, вие ще ни подкрепите за председател, ние за заместник-председател. Сиреч тези партии, след като имат такова брутално мнозинство от 165 души, и за всички постове категорично заедно и монолитно гласуваха, някъде са се провели разговори", допълни той.

"Всички като ги гледам, омразата върши работа една – две седмици. След това трябва да си покажат капацитета. Планът за възстановяване е възможно най-доброто, което може да сме постигнали в момента с този капацитет, който има в държавата", добави той. Борисов каза, че това е прекрасен план и вместо да философстват трябва да излязат да кажат дали го приемат или ако не го приемат, да представят свой. "Те са били длъжни от август до сега да си направят плановете, щом мислят, че ще управляват“, каза още Борисов.