Мирослав Киров се окичи със сребро на Европейското във Варшава

Миглена Селишка и Биляна Дудова ще спорят за европейските титли

България откри сметката си на Европейското първенство по борба във Варшава. Мирослав Киров спечели сребърен медал в категория до 74 кг свободен стил. След вчерашните три победи, които му осигуриха място на финала, Киров отстъпи на Таймураз Салказанов (Словакия) в спора за златото.

"Това е най-големият успех в досегашната кариера на Мирослав и го поздравявам за заслуженото отличиe", написа на профила си във Фейсбук спортният министър Красен Кралев.

Медалите за България със сигурност ще се увеличат, защото Миглена Селишка и Биляна Дудова доказаха класата на женската ни борба. Двете достигнаха до финал в своите категории. Утре Селишка излиза срещу Мария Стадник (Азербайджан) в спор за златото в категория до 50 кг. Меги спечели днешните си две срещи и ще защитава титлата си от Рим 2020. В категория до 59 кг Биляна Дудова също постигна две победи и ще се опита да спечели четвъртия си златен медал от европейско първенство. Тя ще се изправи срещу рускинята Вероника Чумикова. Пожелавам успех на нашите момичета утре вечер.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"