Ще има ли изненади в групите на Евро 2020

Неочакваното отлагане на европейския турнир по футбол миналата година, накара феновете още по-силно да чакат емоциите, които им носи магията наречена футбол. Те трябваше да чакат, за да разберат кой ще е шампион, кой ще спечели Златната обувка, как ще се реши финала не четири години, както е нормално, а цели пет. И очакването вече е към своя край. Феновете тръпнат в очакване, специалистите са набелязали своите фаворити, но дали всичко ще се развие според очакванията или още в първите двубои няма да видим неочаквани резултати, обрати, случайни голове обръщащи двубоите и така нататък. Щеше ли футболът да е толкова интересна и гледана игра, ако всичко се развиваше според очакванията? Щеше ли да носи толкова емоции, ако фаворитите с лекота си вземаха победите във всеки мач? Естествено, че изненадите са тази щипка магическа подправка, която прави футболът вълшебство. Ще разгледаме три предположения за изненади в двубоите от груповата фаза.

Започваме с тима на Северна Македония. Историческо първо класиране за съседите ни, феновете им мечтаят, еуфорията ще е голяма, но специалистите не очакват чудеса. Първата им среща е срещу опитния състав на Австрия. Букмейкърите оценяват победата за македонците като почти невъзможна и коефициентите започват от 6,50, като за победа на Австрия имаме само 1,5. Естествено, че Австрия последните години се разви доста, но през деветдесетте те не бяха особено силен съперник и най-известните им имена бяха Тони Полстер и Андреас Херцог. В последните си пет двубоя те имат две победи, срещу Фарьорски острови и Северна Ирландия, две равенства и тежка загуба от Дания с 4-0. Македонците пък имат три победи в последните си 5 мача, като последната е срещу Германия. Тимът според мен не е никак за подценяване и дори да не победи в първия си двубой, то ще отбележи гол. Коефициентите за гол на Северна Македония в двубоя срещу Австрия са около 1,83, което не е никак лош за залози коефициент.

Втората среща, в която може да видим изненада е между отборите на Испания и Швеция. Нормално испанците са сочени за фаворит не само в тази среща, но и един от фаворитите на първенството. Мачът ще се играе в Билбао, което още повече натежава в полза на Испания. За победа не Испания имаме коефициенти около 1,4, докато за Швеция е 7,50. Дали обаче шведите са толкова лесна жертва? Струва ми се, че отборът им е доста перспективен, исторически познат като борбен, за да бъде подценяван. Дори Златан Ибрахимович да е в тима, останалите момчета знаят как да носят с чест фланелката на „тре конур“. Нека да не е тяхна победата, но едва ли ще си тръгнат без да отбележат гол и забележете коефициента за техен гол е 1,80, доста примамливо предложение.

Белгийците са страхотен тим, с нападател като Ломел Лукаку се предполага, че няма кой да ги спре към победите. Вече няколко първенства очакванията към тях са големи, звездите в тима сериозни, но резултатите не са толкова задоволителни. Първият двубой срещу Русия ще е труден, защото е на руска земя и защото всеки иска да спечели първите си мачове. Коефициент за победа на Белгия е 1,60, за Русия 5,75, а за равен 3,80. Руските звезди играят предимно в местното първенство, което макар и силно и състоящо се от клубове с много милионни бюджети, не може да се сравни със силните европейски първенства, където белгийските звезди са водещи за клубните си тимове. Подкрепата на родните фенове и родния терен може да даде тласък, но вероятно за пълно чудо няма да е достатъчно. Все пак можем да очакваме събитие като гол за Русия, което е оценено на 1,61 или краен изход „Русия или равен“, което е коефициент 2,25. Следете новините преди двубоя, защото често силните тимове тръгват със скандали и неразбирателство, а това е чудесен повод за изненади. 

Букмейкърите са се подготвили отдавна с високи коефициенти, различни пазари, а такива като казино Сезам и с много изненади за клиентите си.