Българските девойки с втора победа на Европейското по плажен хандбал във Варна

Отборите ни продължават в борбата за местата от 9 до 15

Националният ни отбор по плажен хандбал за девойки записа втора победа на Европейското първенство във Варна. Българките надвиха Румъния след изпълнение на дузпи, като спечелиха първата част с 13:12, но отстъпиха във втората с 16:25. Така момичетата на треньора Тефик Парафитов стартираха с успех втората фаза за разпределение на местата от 9 до 15, като в нашата група е още отборът на Словения.

В последната си среща от първата групова фаза, девойките ни загубиха от фаворита в турнира Испания с 0:2 (10:24 и 12:32).

Юношите също продължават борбата за местата от 9 до 15 на Европейското първенство във Варна.

В първата групова фаза юношите ни загубиха сутринта от Германия. Нашите започнаха силно мача и въпреки че изоставаха в резултата, успяха да наваксат при 10:10 и 12:12. За съжаление няколко непредизвикани грешки дадоха предимство на германците и частта завърши 23:16 в тяхна полза. Нашите момчета се хвърлиха сериозно за успеха във втората част, но не успяха да изравнят и след 20:25 отстъпихме с 0:2.

В изключително драматичен мач от втората групова фаза пък загубихме от Унгария след 19:20, 22:23 и златен гол във второто полувреме. В края на първото, при резултат 19:20 за Унгария, отборът ни реализира две точки с попадение на Самуил Стоянов и публиката по трибуните избухна. След намесата на ВАР обаче голът беше отменен тъй като е бил реализиран секунда след изтичането на редовното време и Унгария взе частта.

Във втората групова фаза юношите са в група с Нидерландия, Унгария и Гърция.

„Срещнахме плажни сили на европейско ниво. Ние също опитваме да покажем нещо иновативно в плажния хандбал. Продължаваме да работим, няма да се отказваме и вярваме, че скоро ще равняват плажния хандбал с нас. Този спорт е атракция и емоция“, коментира след сутрешната сесия помощник треньорът на националния ни отбор за девойки и треньор на жените Ирина Миладинова.

 

Снимки: Sportsphotographers

 

Програма на българските национални отбори за юноши и девойки за 10 юли:

11 часа, корт 2: България – Нидерландия (юноши)

13 часа, корт 1: България – Словения (девойки)

15 часа, корт 2: България – Гърция (юноши)

 

Програма за груповата фаза на българските национални отбори за мъже и жени:

 

При мъжете България е в група с Хърватия, Полша и Швеция

При жените България е в група с Испания, Украйна, Дания и Турция

 

13 юли:

13 часа, корт 2: България – Полша (мъже)

14 часа, корт 1: България – Украйна (жени)

17 часа, корт 2: България – Хърватия (мъже)

18 часа, корт 1: България – Турция (жени)

 

14 юли:

10 часа, корт 1: България – Испания (жени)

12 часа, корт 2: България – Швеция (мъже)

16 часа, корт 1: България – Дания (жени)