Десетки младежи се включиха в конкурсите "Моят любим спортен миг" и "По стъпките на моя любим спортист"

Близо 80 ученици, студенти и млади спортисти от цялата страна се включиха в конкурсите "Моят любим спортен миг" и "По стъпките на моя любим спортист", организирани в рамките на проекта "Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни".

"Получихме десетки вълнуващи, вдъхновяващи, мотивиращи и трогателни истории на спортна тематика, като до финалния кръг достигнаха 23 от тях. Публикувахме ги в продължение на няколко дни на страницата на проекта „Младите хора – Бъдещето на България“ и сме щастливи, че техните автори се превърнаха в истински посланици на движението, физическата активност и спорта. Благодарим на всички, които участваха!", споделят организаторите от Асоциация "Докосни дъгата".

"Убедихме се, че спортът е избор, стимул и истинско вдъхновение за младите българи! Конкурсите ни показаха още, че младите осъзнават нещо изключително важно: спортът не само, че е начин на живот – спортът преди всичко гради характер, той е сила, дух и най-вече здраве!", допълват организаторите.

"Нашето жури от спортисти и спортни журналисти в състав Детелин Далаклиев (световен шампион по бокс), Елица Янкова (олимпийска бронзова медалистка по борба), Ивайло Иванов (вицеевропейски шампион по джудо), Ангел Домусчиев (ТОПСПОРТ), Пламен Славов (Блиц Спорт) и Стефан Ралчев (Букмейкър Рейтинги) поздравява всички участници за активността, креативността, емоцията и запомнящите се истории", посочват още от асоциацията.

Оценките на журито определиха шестимата участници, които ще получат професионален степер /отлично средство за тренировка в домашни условия/.

Това са:

Конкурс "Моят любим спортен миг"
– Вероника Георгиева, гр. Плевен, /19г./
– Хюсеин Адем, гр. Карнобат /17г./
– Дани Минкова, гр. Чепеларе /17г./

Конкурс "По стъпките на моя любим спортист"
Ивана Баталова, гр. Чепеларе /17г./
Диана Русева. гр. Карнобат /17г./
Ванеса Валентинова, гр. Монтана /19г./

Специална награда-изненада за участника, чиято история събра най-много харесвания: Ивана Баталова.

Присъждат се и две допълнителни поощрителни награди на Албена Методиева от гр. Плевен /15г./ и Джем Юмеров от гр. Айтос /18г./ за принос и активно участие в дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“.

Всички участници ще получат специални грамоти за участието си в конкурсите.

***
Конкурсите "Моят любим спортен миг" и "По стъпките на моя любим спортист" се организират в рамките на проекта "Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни" на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/.