ДБ няма да подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ"

Политика

10-08-2021, 11:11

Снимка:

кадър

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Има такъв народ" представя днес проектокабинета си

С абсолютно единодушие беше взето решение, че ние не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на МС. Това съобщи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Много ясно казахме от самото начало, че няма да подкрепим, каквото и да било правителство, че ще подкрепим само и единствено правителство, което може да направи тази промяна. Ние днес абслютно не можем да допуснем да подведем своите избиратели. Избирателите, които поискаха промяна и които протестираха, подкрепяйки едно правителство, което не можем да наречем правителство на промяната. Можем ли ние да подкрепим едно мнозинство, което открито се декларира като плаващо мнозцинство и то в положение, че в самия процес на преговори виждаме индикации за отвореност към ДПС", поясни още Христо Иванов.

"Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно и поотделно обуславят това решение. Ние се явихме на изборите на 4 април и на 11 юли с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната и то на дълбоката промяна. Правителство, което има програмата, капацитета и личния състав, за да промени България", обясни Христо Иванов.