Борисов към Стойка Кръстева: За нас е гордост да имаме такива спортисти (Видео)

Благодарен съм, че спортистите оценяват подкрепата ни към тях през годините

Горд съм с вас. За нас е гордост да имаме такива спортисти. Да имаш такъв треньор и семейство е златна работа. Огромно удоволствие да се докоснем до това злато, да си дойдеш с това е голяма работа. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с боксьорката Стойка Кръстева, която спечели златен медал на Олимпиадата в Токио.

Кръстева благодари за предоставените добри условия за подготовка. "Ние сме правили просто каквото е трябвало. Можеше ли София да няма спортна зала? Пловдив нямаше зала. Русе нямаше зала, в Бургас нямаше, във Варна щеше да падне. Мога да изброявам един час. Навсякъде построихме. Не ни трябва благодарност, просто сме си свършили работата“, заяви Борисов.

Стойка Кръстева разказа, че си е говорила с колеги-спортисти от други страни как е протекла подготовката им в условията на коронавирус. "Те са били в пълна изолация при първата вълна. И това им е нарушило много реда. Докато ние тук – благодарение на вас, успяхме да си влезем в базите. В Белмекен поддържахме и не сме спирали да тренираме“, разказа спортистката.