Слави Трифонов: Няма да подкрепим кабинета на БСП

"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандат на БСП. Това заяви в интервю за БНТ лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Националната телевизия специално размести програмата си тази вечер, за да излъчи записа, направен по-рано днес. Водещият на "Панорама" Бойко Василев пък бе върнат от отпуск, за да проведе разговора.

"Възпитанието изисква да се отиде на среща, но причината да не подкрепим БСП е, че имаме много големи различия. БСП е лява формация, БСП е партия от статуквото, БСП не ни подкрепи, когато ние имахме възможността да съставим правителство. БСП и самата Корнелия Нинова заедно с нейния съвет излезна и заяви, че няма да ни подкрепи. Това с подкрепата е като в любовта - и ти подкрепяш и тебе те подкрепят. Ако само ти подкрепяш, а тебе не те подкрепят - нещо не е наред", каза Слави Трифонов.

Той подчерта, че ИТН и БСП нямат мнозинство така или иначе. "Ако хипотетично предположим, че ги подкрепи ДПС - ще правим нова тройна коалиция ли? Това е просто абсурдно. Суверенът така е решил, че всъщност парламентът изглежда така. Той е копие на това как изглежда българското общество", посочи Трифонов.