Корнелия Нинова: "Демократична България" искат да отидем на избори

Демократична България“ отказа среща за разговори за редовен кабинет и актуализация на бюджета. Разбира се, това е тяхно решение. Но решенията носят и отговорност. Очевидно има някакъв разнобой между тях, защото вчера един от техните представители обяви, че ще дойдат, днес няма. Това си е техен вътрешнокоалиционен въпрос, да си решат вътрешните въпроси. Нашата отговорност обаче е за държавата. Ние не се месим в работата на другите партии и коалиции, но си правим оценка и изводи от техните действия.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като от ДБ отказаха да се явят на днешната среща в парламента. Тя добави, че утре продължават със срещата с "Има такъв народ", от които зависи какво ще последва.

"За нас беше демократично ДБ да кажат – няма да подкрепим, защото... Те се скриха", посочи Нинова и отбеляза, че аргументът "няма конкретни имена за министри" не работи. Соред нея неявяването на ДБ означава, че не искат редовен кабинет и че искат да отидем на избори.

"С отказа да дойдат на срещата отказват да разговаряме за актуализацията на бюджета. Така с действията си рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, медиците - без помощ за Ковид кризата, МВР - без помощ за охраната на границата, икономиката - без помощ за мерки и така нататък. Решенията и отговорността е тяхна", каза още лидерът на БСП

"В четвъртък от 14 часа свикваме общ форум на БСП и на него ще решим как ще продължим", обяви Корнелия Нинова.