От ГЕРБ: Пътните проекти са пред колапс, ще има трайни последици

МРРБ се управлява от министърка, назначена от Радев, която хал хабер си няма от това, което трябва да работи, заявиха от партията

Депутати от ГЕРБ реагираха остро на обвиненията отправени по-рано днес от страна на служебните министри Виолета Комитова и Кирил Петков.

„Шест месеца по-късно няма никакви стъпки по провеждане на оценката на околната среда, заяви на брифинг в Народното събрание Росица Кирова по повод тунела под Петрохан. Тя посочи, че нищо не се прави и за пътя Монтана-Ружинци. Ако това е начин за справяне с проблемите на регионите, няма да имаме нищо, посочи тя.

„Вместо да полагаш максимум усилия, ти ровиш по чекмеджета и търсиш грешките на предходните. Трябва да се сложи точка на такова безотговорно поведение. Новото служебно правителство по този начин ли ще се отнася към инфраструктурните проекти“, попита Кирова и допълни, трябва да има икономика и инвестиции.

Бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов изтъкна, че свършената работа е нула по отношение на язовирите, които носят заплаха за живота и здравето на хората. Питам какво се свърши за последните 4 месеца. Започнаха с източване на язовири и то незаконно. Предприятието за язовирите е без легитимно ръководство, то не е провеждало заседания от м. април или поне няма доказателства за такъв тип заседания. По отношение на ремонта на язовирите напомням, че всички са класифицирани като аварийни и застрашаващи от съответните органи, заяви Борисов.

Бившият министър на регионалното развитие от правителството на ГЕРБ Петя Аврамова посочи, че има голямо изчегъртване на експерти и изводът, който тя си направила от пресконференцията на Виолета Комитова е, че в МРРБ е настъпило тотално безсилие да се управлява процеса и голям хаос. Това, което ме интересува мен и всички граждани е строи ли се магистрала Хемус, строи ли се със същите темпове, отговорът е не. Строят ли се останалите големи проекти, включително в Северозападна България, отговорът е, чче целият ни труд рухва пред очите ни. А хората чакат тези отсечки. Няма как да ги видят скоро, защото се бавят всички отчуждителни процедури и основното, което се прави в това министерство е да се констатира, че едно държавно дружество е нарушило нещо, което вече е констатирано. Апелираме ресорът да бъде водещ и там да бъдат назначени хора, които могат да управляват и административно, и политически, отсече Аврамова. И допълни, че тази политика, която за тях е била водеща, сега вече не е така.

Бившият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков заяви, че в това министерство в момента само могат да чегъртат и обричат хората.

„МРРБ се управлява от министърка, назначена от Радев, която хал хабер си няма от това, което трябва да работи“, посочи Нанков и допълни, че министерството се управлява от явно некопметентни хора.

Повече от 4 месеца това министерство не придвижва и на йота инфраструктурните обекти с единствената цел да компрометират ГЕРБ. Ние сме оставили всички планове и проекти, имахте да придвижите елементарни процедури по отчуждаването, обърна се той към ръководството на МРРБ.  

„Спекулации и внушения правят, но нека поне и малко работа да свършат, защото инфраструктурния сектор е сред най-стабилните оставени от нас. Колапсът, който ще настане, ще има трайни последици“, коментира още бившият зам.-министър.