Проф. Ангелов: Предстои тежко изпитание, пандемията се е изплъзнала от контрола на властите

Румен Радев се събуди от дълбок сън и разбра, че България е затънала до гуша заради COVID-19. написа бившият здравен министър

България регистрира абсолютен рекорд на заразени с COVID-19 за седмица, без дори тя да е изтекла. 27 404 положителни проби от понеделник до събота! (тепърва ще добавяме случаите от неделя). Toва написа бившият здравен министър и кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов по повод разпространението на коронавирус у нас.

Най-много заразени досега, на седмична база, бяха регистрирани през пролетта - 25 290 и през миналата есен - 23 267, посочва Ангелов. И допълва: "Днешният рекорд ни разкрива изключително тревожна тенденция! Общата картина за хода на пандемията ни става ясна от данните в два дни:

- вторник, когато числата са с най-високи стойности, понякога с натрупване от уикенда;

- неделя, когато има чувствителен спад на случаите;

Днешните неделни 3354 положителни проби са с близо 50% повече от регистрираните миналата неделя и също са абсолютен рекорд от началото на пандемията, за последния ден от седмицата. Предишните върхови стойности са 2498 случая през ноември миналата година и 2541 през март. Всичко това ми дава оснавние да прогнозирам, че COVID-вълната ще продължи да ни залива поне още 10-15 дни."

"Предстои тежко изпитание! Пандемията се е изплъзнала от контрола на властите. Добро утро! След дълбок сън, продължил повече от година и половина, Румен Радев се събуди неделно и разбра, че България е затънала до гуша заради COVID-19. Привикал министри да им дърпа ушите и да се прави на рицар-спасител. Радев, Кацаров, имитацията ви на мерки засега не дава друг резултат освен хаос в обществото и болниците. Не знам какъв Национален план за справяне с пандемията имате, но действайте! Няма време!", призова бившият здравен министър.