Борисов: Първият арестуван за антиваксърско говорене трябва да бъде Кацаров (Видео)

"Явно да информираш българите вече се счита за престъпление", коментира бившият премиер

Призовавам всички българи да отидат и да се ваксинират! Това заяви Бойко Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Бог и хората са ми свидетели колко пъти сме призовавали публично хората да се ваксинират, докато Радев и Кацаров ги лъжеха, че няма вирус. На 10-ти септември Пфайзер пуска официално съобщение, че срокът на ваксините изтича. Такова съобщение има в една-единствена медия с дата 29-ти септември. Там е посочено също, че срокът на ваксината се удължава до декември месец. Исках българите да са запознати с тези факти, защото здравният министър не го е направил. Явно да информираш българите вече се счита за престъпление!", коментира бившият премиер.

"Първият арестуван за антиваксърско говорене трябва да бъде Стойчо Кацаров! Самият той през месец април казва, че зеленият сертификат е дискриминиращ. Сравнява ковид с обикновено грипче, което не води до смърт. Заради наглостта и безхаберието на Румен Радев и Стойчо Кацаров българите са оставени на произвола на съдбата и на Божията помощ. Няма легла в болниците, няма мерки за бизнеса", каза още Борисов по темата за здравната криза.

Той отговори на твърденията на Виолета Комитова и Бойко Рашков, които днес за пореден път обявиха разкрития, че е имало предплащане за строителството на аутобана.

"Бойко Рашков се опитва да спаси потъващия „Радев Су“, но за всички вече е ясно, че нямат нито един факт срещу свършената от нас работа. Чрез развитието на регионите и пътната инфраструктура искахме да предоставим нормални условия на живот и придвижване на българите в Северна и Северозападна България. С действията си в момента служебният кабинет на Румен Радев обрича тези хора", заяви още бившият министър-председател.

"Асен Василев ме кани на дебат? И аз искам да се състезавам с най-известните футболисти, но няма как да стане", каза Бойко Борисов. "Ако е вярно твърдението на Асен Василев и Кирил Петков, че на година се крадат по 8 милиарда в България, значи откакто управлява Радев трябва да има събрани над 4 милиарда лева в повече. Тогава защо теглят нови заеми, за които ще плащаме като данъкоплатци пари за лихви?", попита той.

По повод назначението на Янаки Стоилов за конституционен съдия, Бойко Борисов заяви: "Честито на БСП! Радев устрои на работа Янаки Стоилов в Конституционния съд. Само там нямаше контрол до вчера, но днес взе мерки."