БАЗ и СЗБ: 717 млн. лв. печалба за АЕЦ „Козлодуй“, а за бизнеса - фалит!

Общество

02-12-2021, 14:45

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Сметки за ток са по три, а приходите са намалели по три, посочват ресторантьорите

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изпратиха остра позиция до медиите, в която настояват за незабавна държавна намеса по отношение цените на тока.

Ето какво пишат БАЗ и СЗБ:

"АЕЦ „Козлодуй“ отчете рекордните 717.5 млн. лв. печалба за деветмесечието, пише в медийни публикации. Очаква се заради скъпия ток, до края на годината сумата да надхвърли 1 млрд. лв. Абсолютна подигравка със загиващия български бизнес!

Сметки за ток са по три, а приходите са намалели по три! Говори се за някаква държавна подкрепа някога, някак си, но до момента реално тя не е усетена. Всеки работодател в малкия и среден бизнес е поставен пред дилемата, коя сметка първо да плати – за ток ли, заплати ли, кредити ли, към доставчиците си ли да се издължи…

Как пък един отговорен фактор в управлението на тази клета държава не се сети, че като затриват бизнеса, обричат на разсипия цялата ни икономика?

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за незабавна държавна намеса по отношение цените на тока!!! До момента от тях страда само бизнесът, но съвсем скоро по джоба си ще ги усети всеки български данъкоплатец.

Ако не можете да се справите с регулацията на цените, осигурете незабавни и адекватни компенсации!

Фалитите в нашия бранш се развиват като лавина. Всеки ден затварят нови и нови заведения, а зимата тепърва започва.

Неуважаеми госпожи и господа управляващи, скоро няма да има къде да изядете една супа! Но пък ще спестите от тлъстите си заплати разходите за ходене по заведения. Защото такива просто няма да има..."Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"