Народните представители от 47-ото Народно събрание положиха тържествено клетва

Народните представители от 47-ото Народно събрание тържествено се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Най-възрастният народен представител Силви Кирилов от „Има такъв народ“ откри първото заседание на новоизбрания парламент.

Време е да загърбим нашите лични и частно политически различия в името на националните и обществените интереси, заяви Кирилов. Прозрачността в действията на политическите сили и спазването на дадените обещания, политическата коректност ще възвърнат доверието в държавността, подчерта той.

Днес сме свидетели на необикновена ситуация - липса на доверие в институциите и политическата система, посочи Силви Кирилов. По думите му в обществото няма усещане за справедливост и законност, бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници от различни слоеве на обществото. Около 2 милиона български граждани са извън страната, повечето от тях са млади хора – студенти, специалисти в отделни области, натрупали опит и знания, подчерта Силви Кирилов.

След като народните представители от 47-ото Народно събрание тържествено положиха клетва в пленарна зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.