Ричард Алибегов: Предлаганите мерки са крайно неработещи, готвим се за протест

Той призова всяка една нова заповед да бъде обсъдена с бранша

Липсата на предвидимост е това, което пречи на бизнеса и на държавата. Основателно са притеснени колегите във всички зимни курорти. Наясно сме, че на този етап зелените сертификати няма как да отпаднат, но в Европа се прилагат масово - или ще важи за всички, или за никого. Никой не се консултира с нас за мерките, протестът е последната инстанция. Изключително сме разочаровани от управляващото мнозинство. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

Той отправи призив всяка една нова заповед да бъде обсъдена с бранша.

"Ние сме ограничени от потока клиенти, тъй като е много ниска ваксинацията и много малко хора имат зелен сертификат. Представените мерки са старите мерки, предлаганите мерки са крайно неработещи и пари до бизнеса няма да стигнат. Затова туристическият бранш се готви за протест, имаме срещи тази седмица с хотелиери, ресторантьори, туроператори. Липсата на чуваемост е най-големият проблем", допълни Ричард Алибегов.

Според него помощта за бизнеса, свързана с големите сметки за ток, е недостатъчна. Ричард Алибегов показа в студиото сметка за ток от 33 хиляди лева на заведение в София, което по принцип е плащало 8300.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"