Отпадна задължителната ваксинация в САЩ

Администрацията по безопасност и здраве при работа потвърди информацията

Американското правителство официално оттегли изискването работниците в големите компании да се ваксинират задължително или да бъдат тествани редовно за COVID-19, съобщават медиите в САЩ.

Администрацията по безопасност и здраве при работа потвърди информацията, но заяви, че продължава да насърчава работниците да се ваксинират.

В началото на ноември беше обявено изискването компаниите с повече от 100 служители да заставят работниците си да бъдат ваксинирани или да се тестват редовно за COVID-19, припомня БНР.

Разпоредбата трябваше да влезе в сила от 4 януари и да засегне 80 милиона служители в Америка, но много щати и бизнеси оспориха разпореждането в съда и на 13 януари Върховният съд спря изпълнението му. Според решението на съда Администрацията по безопасност и здраве при работа е превишила правомощията си при издаването на задължителните мерки. Службата има възможност да преразгледа разпоредбата и да формулира наново изискванията си с оглед опазване на общественото здраве.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"