Гърция се готви за рекорден туристически сезон

Интересът към Солун се е увеличил с 300%

Гърция очаква много силен туристически сезон. Сключени са договори за рекорден брой круизни кораби.

Изключително обнадеждаващи са резервациите за круизен туризъм, като Гърция се превръща в топдестинация за тази година, заяви министър Василис Кикилиас.

Очаква се годината да бъде рекордна. Интересът например към Солун се е увеличил с 300%, като първият круизен кораб с американски туристи вече акостира на пристанището.

Интересът към гръцките острови е толкова голям, че на Миконос и Санторини се налага да бъде регулиран броят на пристигащите кораби.

Има дни, в които е невъзможно да се обслужат всички туристи, които се намират на двата острова. В експлоатация са и нови пристанища. Родос и Корфу също изискват някаква регулярност на круизните кораби.

Милионите туристи тази година ще имат възможност да опитат и от цитрусови плодове, произведени в Пелопонес. Фермерите там промениха палитрата на отглежданите култури, като се оказа, че климатът и почвата са подходящи за манго, ананас и авокадо.

Местните фермери работят по европейска програма, като дори вече са сключени първите договори за износ на търсените цитруси, информира БНР.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен